Atunci cand vreti sa apelati la serviciile unei companii de mutari internationale, stim care sunt principalele intrebari la care cautati raspuns inainte de luarea unei decizii. Pentru noi fiecare mutare de locuinta este diferita si acordam atentie particularitatilor si nevoilor tale. In continuare vom raspunde in detaliu intrebarilor frecvent adresate noua inaintea unei mutari din Germania in Romania.

Firma de mutari Hauler efectueaza o mutare Germania Romania

Care este pretul unei mutari Germania Romania?

Un raspuns rapid poate fi un interval de pret cuprins intre 1800 si 3000 de euro pentru un transport express dedicat si servicii complete cu un volum total de maximum 18 metri cubi. Insa o firma de relocari internationale care trateaza cu seriozitate fiecare cerere de oferta va solicita informatii suplimentare si/sau fotografii cu obiectele voluminoase. Acestea sunt necesare pentru a intelege in detaliu ce resurse logistice sunt necesare pentru efectuarea mutarii si transmiterea unei oferte de pret corecte.

Cat dureaza si cu cat timp inainte trebuie stabilita data unei mutari internationale?

Durata unei mutari Germania Romania, aplicabil si in cazul oricarei relocari internationale in Europa, este conditionata de serviciile pe care le contractati si de data aleasa. Principalele optiuni de transport sunt urmatoarele:

Transport dedicat cu data fixa

Pentru transporturile dedicate door-to-door, durata transportului este fix cat indica aplicatia GPS la care se adauga pauzele de somn. Firma de mutari Hauler efectueaza in proportie de 95% astfel de mutari pe teritoriul Uniunii Europene la care se adauga mutari Anglia si Elvetia. In cazul in care optati pentru aceasta varianta, este suficient sa ne comunicati cu 1-2 saptamani inainte de data cand doriti sa efectuam mutarea.

Mutare cu data flexibila

In acest caz puteti stabili de comun acord cu firma de mutari o perioada mai mare de timp in care se poate efectua mutarea. Beneficiati tot de un transport dedicat cu servicii complete la un pret redus fata de varianta relocarii cu data fixa.

Transport in grupaj

Nu recomandam acest tip de transport in cazul unei relocari in Europa nici chiar al unei mutari Anglia Romania. Pe scurt, firma de mutari incarca in acelasi camion bunurile tale cu obiectele unui alt client sau alte marfuri generale. Astfel, timpul de livrare poate varia. Acesta este recomandat in cazul transporturilor maritime in containere speciale.

Agenti de mutari in Germania incarca mobila

Cum obtin oferta de pret si care sunt informatiile necesare in procesul de evaluare?

Asa cum am mentionat mai sus, pretul final al unei relocari Germania Romania este stabilit in functie de volumul, greutatea si distanta dintre adrese. Volumul si greutatea totala (mobilier, electrocasnice/electronice, cutii si alte obiecte) determina numarul si tipul de camioane si agenti de mutari pe care trebuie sa-l alocam. Desigur, alte aspecte ce pot majora pretul sunt si serviciile secundare pe care le contractati precum impachetarea si despachetarea efectelor personale, demontarea si remontarea mobilierului la destinatie.

Agenti de mutari hauler incarca cutii

Asigurarile si garantiile unei mutari internationale

Este obligatoriu ca o firma de mutari internationale sa detina mai multe tipuri de asigurare si sa ofere garantii pentru intreg procesul. Firma de relocari Hauler ofera 4 tipuri de asigurare incluse in contract:

 • asigurare de transport
 • asigurare prestator de servicii
 • asigurare cargo personalizata
 • asigurare de depozit in cazul in care doriti sa inchiriati o boxa de depozitare

Cand vine vorba de garantii fie ele tehnice sau reputationale, este bine sa verificati ca:

 • firma detine licenta de transport
 • camioanele sunt de generatie noua
 • personalul este calificat si detine atestate in domeniu
 • serviciile sunt prestate conform strandardelor ISO
 • recenziile sunt pozitive

Alte informatii si recomandari

 • Pentru mutari cu animale de companie din Germania in Romania sau invers va rugam sa consultati lista de documente necesare. De restul ne ocupam noi.
 • Este necesar sa ne transmiteti fotografii cu toate obiectele voluminoase, si in cazul in care stiti ca aveti obiecte foarte grele sa ne mentionati acest lucru. Astfel putem aloca resursele coreapunzatoare si evita surprizele neplacute.
 • In cazul in care ati ales sa impachetati cutiile pe cont propriu, nu uitati sa ne oferi informatii aditionale despre continutul fragil care necesita atentie speciala.
 • Daca nu aveti inca o adresa finala in Romania unde sa livram bunurile, va putem oferi spatii de depozitare pe terment scurt, mediu sau lung in Bucuresti. Prima luna de depozitare este gratuita.