Etapa de etichetare corecta si de ambalare mobila pentru mutare este cea mai importanta din pregatirea pentru mutare.

Etichetele indica echipei de mutare ce ar trebui mutat si amplasarea corecta a fiecarui articol in noua locatie. Ambalajele asigura integritatea bunurilor tale pe durata incarcarii in camion si a tranzitului la destinatie. Iata 5 sfaturi de ambalare / etichetare pentru urmatoarea ta mutare.

Sfatul de ambalare mobila pentru mutare # 1 – Eticheteaza atent

Toate obiectele de mutat trebuie sa fie etichetate (adica mobilier, computere, cutii, scaune, poze, cosuri de gunoi, covorase etc.). Fiecarei incaperi si fiecarei zone deschise i se va atribui un cod unic de mutare (compus din numere sau litere). Aceasta pentru a te asigura ca toate articolele sunt mutate conform schitei interioare.

Eticheta va cuprinde:
– o sectiune unde se noteaza numarul sau codul de identificare ales pentru incaparea unde se afla un obiect de mobilier.
– o sectiune unde se noteaza numarul sau codul de identificare ales pentru fiecare obiect de mobilier in parte; tot acolo se noteaza numarul de articole identice si starea acestora. La mutarea mai multor dulapuri, biblioteci sau a oricaror alte articole de mobilier identice, codul va contine o litera care se atribuie acelei categorii de piese de mobilier. De exemplu: 4A, 4B, 4C. Acest lucru va permite amplasarea unui set de obiecte in ordinea corecta la destinatie.

home office

Sfatul de ambalare mobila pentru mutare # 2 – Etichetarea hartiilor, fotografiilor si documentelor volante

Hartiile, fotografiile si documentele volante trebuie etichetate si lasate agatate pe pereti sau inchise in mape transparente. Aceste articole vor fi ambalate si mutate fie in cosuri de fotografii, fie in cosuri comerciale. Tablourile si obiectele mici de decor ar trebui sa fie impachetate in folie cu bule si plasate intr-o lada.

Sfatul de ambalare mobila pentru mutare # 3 – Etichetarea dulapurilor / bibliotecilor / rafturilor

Iti recomandam sa securizezi toate dulapurile cu cheia, pentru a evita deschiderea si deteriorarea in timpul procesului de mutare. Daca nu ai cheie, te rugam sa infasori banda adeziva heavy duty in jurul dispozitivului de blocare sau a intregului dulap, pentru a preveni deschiderea accidentala in timpul mutarii.

  • Doua (2) dulapuri metalice cu sertare pot fi mutate in general fara a goli continutul.
  • Patru (4) sau 5 dulapuri metalice cu sertare pot fi mutate in regim consolidat cu ajutorul unui carucior sau cu o macara speciala
  • Dulapurile de lemn trebuie sa fie golite inainte de mutare.
  • Bibliotecile trebuie golite inainte de mutare. Pentru bibliotecile care au rafturi detasabile, trebuie etichetat fiecare raft si obiectele de pe el, pe care trebuie sa le asezi pe podea. De asemenea, eticheteaza partea superioara a usilor bibliotecii si pune orice componente ale sistemului de fixare a rafturilor intr-o punga de plastic.
  • Rafturile trebuie golite inainte de mutare. Daca raftul trebuie demontat si remontat, Hauler va efectua aceasta lucrare, cu exceptia cazului in care s-au facut aranjamente prealabile. Pune clemele de fixare a raftului intr-o punga sau un plic de plastic sigilat. Fiecare raft trebuie etichetat si asezat pe podea.

Sfat pentru mutare # 4 – Lazi de ambalare

Lazile reutilizabile din plastic sunt special concepute pentru relocari comerciale, pentru a simplifica procesul si a asigura o mutare fara stres. Recipientele mari stivuibile ofera o protectie excelenta pentru continut fragil sau volant si sunt usor de ambalat.

Pentru a le stivui, aseaza prima cutie pe caruciorul cu roti furnizat de Hauler. Dupa umplerea cutiei, inchide capacul si aseaza urmatoarea cutie deasupra primei cutii. Continua acest proces pana cand ajungi la maximum 4 lazi suprapuse. Impacheteaza toate articolele volante si mici (pixuri, agrafe etc.) in pungi de plastic si pune pungile in cutie. Apoi pune o (1) eticheta pe latura mica a cutiei.

home office

Sfat de ambalare mobila pentru mutare # 5 – Cutii de ambalare

Pentru a preveni strivirea cutiilor, te rugam sa le umpli complet. Inchide si sigileaza corect cutia si pune o (1) eticheta pe latura mai ingusta. NU impacheta in cutii obiecte care se pot sparge, cum ar fi calculatoare, vaze sau tablouri. Cutiile care sunt pline NU trebuie introduse in lazi. Te rugam doar sa pui o (1) eticheta pe fiecare cutie pentru ca lucratorii Hauler sa stie unde trebuie sa le mute.

Etichetare inteligenta – o inovatie Hauler

Pentru a iti oferi mutari mai sigure si mai eficiente, implementam propriul sistem de etichetare inteligenta, cu cod de bare. Astfel, tehnologia moderna ne ajuta sa inventariem si identificam rapid fiecare articol.

Afla mai multe despre inovatiile Hauler

Ai nevoie de asistenta la ambalare mobila pentru mutare? Suna (0728.117.188) sau trimite-ne un e-mail (contact@hauler.ro) – iti putem trimite un echipaj de ambalare in cel mai scurt timp!